Woontorens en gezondheidscentrum Zuiderpark zijn ‘Gezond Verbonden’

Op dinsdag 4 juli was de feestelijke opening van het Zuiderpark in Eindhoven. Bewoners, Archipel, Woonbedrijf en de partners in het Gezondheidscentrum vierden samen dit mooie moment. Het thema van de opening was: ‘Gezond Verbonden’. De Liefdesdokter was hierbij!

Gezondheid staat voorop

Midden in de gezellige wijk Gestel bevindt zich het nieuwe complex Zuiderpark. Een bijzondere combinatie van modern wonen en groen parklandschap. De huurwoningen in de twee torens worden al een tijdje bewoond, maar nu was ook het Gezondheidscentrum klaar. Hierin zijn verschillende zorgvoorzieningen te vinden, zoals fysiotherapie, huisarts, psycholoog en apotheek.

Spectaculaire opening

Er was een dj, dus gezellige ‘golden oldies’ muziek, er waren healthy drinks. En veel bewoners en omwonenden die een kijkje kwamen nemen. De sfeer zat er meteen goed in!

Om de twee 50 meter hoge torens symbolisch te openen daalden twee abseilers af met de Zuiderparkvlag. Die Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf en Anton Metske, bestuurder van zorggroep Archipel, in ontvangst namen.

Liefdevolle aandacht

De Liefdesdokter was erbij om het thema ‘Gezond verbonden’ een gezicht te geven. Liefdesdokter Inge trad op als dagvoorzitter tijdens het openingsritueel. Ze interviewde Ingrid en Anton en wat bewoners op het podium. Ook droeg ze een liefdesgedicht op rondom het thema ‘Gezond Verbonden’.

De Liefdeszusters ontvingen de bezoekers en voerden gesprekjes met bewoners en andere betrokkenen. Ze deelden liefdevolle aandacht uit en nodigden bezoekers uit om een kaartje te schrijven voor een medebewoner die ze nog niet kenden. Best wel wat mensen hebben hier gebruik van gemaakt. Hoe leuk dat ze zo weer nieuwe mensen leren kennen? En dat in de buurt!
Ook werden er volop vaccinaties voor zelfliefde uitgedeeld en kwamen mensen op consult in de caravan.

Jong en oud komt samen

Aan het einde van de opening werd er zelfs gedanst! Jong en oud met en door elkaar. Wat een heerlijke middag! Oh en leuk detail! Wist je dat de jongste bewoner van het Zuiderpark 21 jaar is en de oudste 96? Is het niet fantastisch dat er een plek is waar jong en oud samenkomt? Waar levendigheid en wijsheid elkaar ontmoet? Wij vinden van wel!

Bron en foto’s:

https://www.woonbedrijf.com/nieuws/nieuwsberichten/feestelijke-opening-woontorens-zuiderpark
https://www.facebook.com/Archipel.zorgwelzijnwonen

© 2023 | Alle rechten voorbehouden | DeLiefdesdokter.nl

Samen leren over verbinden

© 2023 De Liefdesdokter

Je vindt ons ook op

Staat jouw naam er al bij?

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.