De Liefdesdokter beantwoord vragen bij de Kindertelefoon

Op woensdag 18 mei waren Inge en ik als deskundigen aanwezig op het forum van de Kindertelefoon om vragen te beantwoorden van tieners. Bezoekers van de Kindertelefoon waren in de week voorafgaand aan de 18e al in de mogelijkheid om hun vraag te plaatsen en tot onze grote verrassing waren er al 4 vragen gepost.

Ieder achter onze eigen laptop met de eindeloos geduldige Moniek (van de Kindertelefoon) aan onze zijde voor morele steun, technische ondersteuning en Kindertelefoonvraagbaak gingen we aan de slag met het beantwoorden van de vragen.

Vragen beantwoorden via een forum bleek een heel andere tak van sport te zijn dan vragen beantwoorden van iemand die tegenover je zit. We moesten echt even zoeken naar een goede manier om met de vragen om te gaan, open te blijven en duidelijk te zijn zonder iemand te zeggen wat te doen. Gelukkig konden we overleggen met elkaar en met Moniek over wat wel en wat niet.

Na 2 uur hadden we nog maar 3 vragen beantwoord. Zo makkelijk was het dus niet. De bewondering voor de wat de vrijwilligers bij de Kindertelefoon was al groot en is nog meer toegenomen. Wat een bijzondere organisatie en wat een waardevol goed dat we dat hebben en dat alle kinderen en jongeren in Nederland daar gebruik van kunnen maken.

De vragen die gesteld zijn kun je terug lezen op het openbare forum van de Kindertelefoon.

Heb je zelf een vraag voor De Liefdesdokter?

Kom langs op het Inloopspreekuur op de eerste zaterdag van de maand bij Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven (zie agenda voor de precieze data)
of stel je vraag via het onderstaande formulier:

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

© 2023 | Alle rechten voorbehouden | DeLiefdesdokter.nl

Samen leren over verbinden

© 2023 De Liefdesdokter

Je vindt ons ook op

Staat jouw naam er al bij?

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.