De Liefdesdokter bij Vitalis Kronehoef in het kader van #Samenlief

Context

Om de onderlinge relaties te versterken, en zodoende de kwaliteit van leven van de bewoners en het werkplezier van de medewerkers en vrijwilligers te vergroten is Vitalis Kroehoef gestart met de actie #samenlief.

Momenteel wordt er gepest; mensen worden buitengesloten, nieuwe bewoners vinden niet makkelijk aansluiting. Het blijkt een universeel thema te zijn in verzorgingshuizen, niet van alleen deze locatie, deze stad, deze regio. Het team van Kroehoef merkt dat het ongewenste negatieve gedrag naar anderen toeneemt, en steeds openlijker plaatsvindt. Er ontstaat een cultuur van beoordelen en buitensluiten. Het is duidelijk dat dit tij gekeerd dient te worden.

Gewenst resultaat

Kronehoef is weer veilig, gezellig en leuk om te wonen en werken. Gedragen door iedereen.

Optreden

Na een lange, lange corona pauze komen we eindelijk weer live in actie (in aangepaste vorm). In de tuin van verzorgingstehuis Kronehoef/de Horst is er een #samenlief middag georganiseerd.

Speciaal voor deze middag heeft De Liefdesdokter het #samenlief-spel ontwikkeld. Een kien-kaart met 9 activiteiten die die middag afgevinkt zouden kunnen worden. Ook had iedere kaart een eigen nummer waarmee de bewoners leuke prijzen konden winnen. Daarvoor hadden we ons rad van geluk meegenomen.

Naast het optreden van De Liefdesdokter was er ook een accordeonist die gezellige meezing muziek ten gehore bracht.

Natuurlijk zijn er ook fotos

Het ED schreef een mooi artikel over het #samenlief project, lees het hier.

© 2023 | Alle rechten voorbehouden | DeLiefdesdokter.nl

Samen leren over verbinden

© 2023 De Liefdesdokter

Je vindt ons ook op

Staat jouw naam er al bij?

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.