Broedplaats Vriendschap 2022

Donderdag 6 oktober Parktheater Eindhoven, vanaf 18.45 uur

Gezonde relaties dragen bij aan een gelukkig leven, weten we uit onderzoek. En gelukkig zijn en fijne relaties hebben willen we allemaal. Maar zo gemakkelijk blijkt dit in de praktijk niet altijd te zijn. Hoe bouw je relaties op met (jezelf en) de mensen om je heen? Wil je leren over vriendschap, inspiratie opdoen en jouw ervaringen delen? Meld je dan hieronder aan voor een avond boordevol Vriendschap.

Dit zijn de sessies waar je uit kunt kiezen:

Nienke van der Heide

Cultureel antropologen zien het overal ter wereld: in spel wordt de kiem voor vriendschap gelegd. Je stapt even uit de gewone wereld en in een magische cirkel, waar maskers wegvallen en nieuwe verbindingen kunnen ontstaan. In deze workshop ga je zelf ervaren wat verschillende vormen van spel teweeg kunnen brengen in de relatie met mensen om je heen.

Eric Schoenmakers

In de winter van ’21-’22 spraken we met 29 jongeren over hun sociale relaties. De jongeren spraken over vriendschappen en anders sociale relaties, maar ook over zichzelf en het belang van jezelf kennen en realistische verwachtingen hebben van anderen. In deze workshop gaan we in gesprek over de resultaten van dit onderzoek. We gaan op zoek naar het geheim van een ‘voldoende rijk sociaal netwerk’ en de rol van vriendschap hierin.

Karin Majoor

“Vriendschap in beeld” In deze workshop ga je aan de slag met het maken van een afbeelding, persoonlijk geïnspireerd door een woord, een zin, een idee uit een verhaal over vriendschap. Op deze manier geven we met elkaar een visuele weergave aan het thema Vriendschap

Max Bevers

In ons leven krijgen we allemaal wel een keer met rouw te maken door groot verlies. Ook in je vriendenkring zul je dit tegenkomen. Juist als hij of zij jou het meest nodig heeft is het soms lastig om in contact te komen. Wat kan ik in deze situatie voor hem of haar betekenen? Hoe ben ik een goede vriend als hij of zij in rouw is? Wat moet ik wel en vooral niet doen? In deze workshop gaat Max Bevers dieper in op de betekenis van vriendschap in barre tijden.

Inge van de Vorst

Om te leren over verbinden, hebben we andere mensen nodig. Het is in de ontmoeting met de ander, dat we onszelf leren kennen en kunnen ontwikkelen. Wat kunnen we leren van de experimenten van Professor Aron, als het gaat om het ontwikkelen van ons vriendschapsvermogen? In deze experimentele dialoogsessie gaan we samen op onderzoek uit.

Vriendschapsloket

 Hier kun je inspiratie en praktische tips halen om jezelf en je vrienden beter te leren kennen. Je kunt er ook een goed gesprek voeren over vriendschap en jouw verhaal delen. 

Programma

18:45

Inloop en kennismaken

19:15

Plenaire opening

19:30

Workshopronde 1

20:00

Pauze

20:30

Workshopronde 2

21:00

Afsluiting en nagenieten

Locatie

Parktheater Eindhoven, Elzentlaan 50, 5615 CN Eindhoven

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Dit evenement is een initiatief van De Liefdesdokter en wordt mede mogelijk gemaakt door het Parktheater Eindhoven.

© 2023 | Alle rechten voorbehouden | DeLiefdesdokter.nl

Samen leren over verbinden

© 2023 De Liefdesdokter

Je vindt ons ook op

Staat jouw naam er al bij?

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.